15 Ekim 2010 Cuma

ermanarda günleri...

Neredeyse ne zaman televizyonu açsam ekranda "höööööööööö", "böööööööööööö","zooooooorrrrrrrrttt" diye konuşan insanlar görüyorum. Bu insanlar bu konuşamama yetenekleriyle para kazanırlar. Hem de ciddi middi paralar. Halleri, hareketleri, lafları ile kimi kesimlerce ultra komik bulunur, kimi kesimlerce de hayranlıkla izlenirler. Ben ise tiksiniyorum. Bildiğin rahatsız oluyorum. Adama bak! Laflara bak, duruşuna bak diye hayretler içinde izliyorum. Televizyon kanallarını oldum olası işgal eden bu şahsiyetlerden biri de Erman Toroğlu'dur. Pardon!! Erman Hoca... Başlar konuşmaya.. Susturamazsın.. Boynuna da bu aralar bir tasma geçiriyor..Parmağım kadar kalın. Muhtemelen beyaz altın, çelik, ne haltsa bir bulgari, bir cartier ayarı. Görsel olarak taşıyamıyor ama ense maşallah besili cart diye kaldırıyor. Gıdısı da bir üstten pörtlemiş, bir de alttan. Dar Dar konuşuyor. Ben "cool"um tavrı var aslında. Niyet o. Ama görünen tam bir şenlik. Hep böyle bir "ben adamı bozarım", "asarım", "keserim", "yerim", "teperim", "bilirim", "istersem", "yersen" tarzı vardır onda. Bana "ilk insan" gibi geliyor.. Daha tam oluşmamış, eğitilmemiş ama bir şekilde kafesinden kaçmış, topluma zararlı bir şey! gibi geliyor. O da öyle para kazanıyor tabi. Belki evinde öyle değildir?! Onu bilemem. 
Fakat malum 2-3 günün gündemi "seksten sakatlandı" muhabbeti var. Sevgili Arda'cığımız sakatlanmış, onun da bu sakatlığı Erman'ın ve benzeri tüm şahsiyetlerin diline dolanmış. Futbol camiası böyle tabi. Futbolcusu da, hakemi de, başkanı da, emeklisi de, doktoru da... Ne camia vay anasını. Her yer futbol sanki. Günün sonun da saatlerce kanallarda şutundan, otundan, bokundan geyik konuşur durur bu adamcıklar. Boşa değil tabi.. İzleyen millet malum. Böyle 4 saat bazen 5 saat oturuyorlar "hmmm...güzel geyik dönüyor" diye izliyorlar. Sıkılmadan, kıpırdamadan.. Vay anasını diyorum..İzlenmeseler zaten bu adamlara kim prim verir? Ez cümle Erman'da geçtiğimiz programında der ki; "ben yaşadım bu rahatsızlığı, fazla seks yapmıştım o dönem"...??? Oldu!! Başka!!! Mal mısın diye haykırasım var. Adamı şöyle bir sarsasım geliyor. Şimdi de der ki; "Kendimden örnek  verdim". Sen! Erman Hoca, bu kadar bilirsin her şeyi, bu lafının da manşetlere taşınacağını da çok iyi bilirsin. Tam bir terane kısacası. Adamın kime laf ettiği mesele değil. Olay sağduyu meselesi.. Ekranlarda öyle evinde bağdaş kurup, pijamalarınla oturduğun  gibi konuşamazsın. Millete ne senin "seks"inden! Erkekliğin mi kabardı "zamanında çok iyiydim beahh!!" falan mı demeye çalıştın anlamadım ki..
Millete ne verirsen onu alır. Sonra bu millet onu benimser, sonra da bağımlı gibi ister. Sen de bu adamı çıkartıp orada oynatmak zorunda kalırsın. Tonla da para kazandırırsın. 2 laf etsin 2 hareket çeksin, 2 böğürsün..Gelsin paracıklar.. Ama çoğunluk ne isterse o tabii.